KUD Dolomiti Dobrova

Osvobodi svoje srce
Osvobodi svojo glavo
Živi enostavno
Dajaj mnogo
Ne pričakuj preveč

Vroča Novica

 

Vabljeni na prireditev v počastitev
slovenskega kulturnega praznika,
ki jo prireja Kulturno-umetniško društvo Dobrova.
”Narbolše jedi,
za lačne ludi”
petek, 5. februar 2016
Kulturna dvorana na Dobrovi
Na prireditvi sodelujejo:
Mešani in Fantovski zbor Dobrova
Otroška folklorna skupina Dobrova
Godba Dobrova - Polhov Gradec
Glasbena šola Emil Adamič
Plesno društvo Panorama

Prva predstava iz serije gledaliških dni na Dobrovi bo na sporedu v soboto, 15. oktobra 2017 ob 19:30. Gostovala bo predstava "Opalo ima vsakdo rad".

Vabljeni.

 


 

Več
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
You are here

Prireditev na predvečer kulturnega praznika

E-pošta natisni PDF

V nedeljo zvečer, 7.2.2010, so člani KUD-a Dolomiti Dobrova pripravili proslavo v spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna in na sploh kulturi našega naroda.

Prireditev se je začela z Zdravljico, ki jo je zapel mešani pevski zbor pod vodstvom Boruta Dolinarja. Slednji je nekoliko kasneje nastopil tudi z fantovskim zborom. Moški zbor, pod taktirko Albina Koširja, nam je med drugim zapel tudi Prešernovo pesem Kam. Na proslavi so sodelovali tudi učenci OŠ Dobrova. Prikazali so nam pogovor med Prešernom in njegovo ljubeznijo, Primičevo Julijo, ki snubčevim besedam zlepa ne podleže. Učenci, pod mentorstvom Tonke Bozovičar, pa so nas poučili, kdo in zakaj bi lahko dal starše kar naprodaj. Kulturni večer pa ni bil namenjen samo našemu največjemu pesniku. Barbara Petrovčič nam je zanosno zrecitirala Gregorčičevo znamenito pesem Soči. »Goriški slavček«, kot radi rečemo Simonu Gregorčiču, je s svojimi pesmimi postavil simbol narodne zavesti in pripadnosti predvsem med Primorci. Za plesni vložek je poskrbela plesna skupina iz društva Panorama. Zaključek proslave je popestril ansambel Dolomiti, ki je svoje igranje nadaljeval še po koncu prireditve, ko je ob pijači in jedači sledilo neformalno srečanje nastopajočih in obiskovalcev.

Dogodka se je udeležilo lepo število ljudi, kar samo kaže na to,da jim ni vseeno, kar se godi z našo slovensko kulturo. Za konec pa naj citiram besede povezovalca večera, Davida Tehovnika:  » Ko narod izgubi svojo kulturo, izgubi svoj jezik, državo in nenazadnje izgubi samega sebe. Zato podpirajmo in delajmo kulturo še naprej!«

 

Napisala: Nataša Tehovnik

Joomlart

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information