Vpis za leto 2017/2018

natisni

Dragi ljubitelji gledališča,

KUD Dolomiti Dobrova Vas v sezoni 2017 / 2018 vabi k vpisu v gledališke dneve. Od oktobra 2017 do marca 2018, se bo v kulturnem domu na Dobrovi zvrstilo pet predstav amaterskih gledališč širom Slovenije ter predstava s profesionalnim igralcem.

Vpis bo potekal v soboto 23. septembra med 10. in 12. uro v kulturnem domu na Dobrovi (lanskoletni abonenti si lahko zagotovite sedeže med 9. in 10. uro), ter od 17.30 dalje na dan prve predstave (21. oktober). Cena je 35 €, kartica je prenosljiva.

Vljudno vabljeni!


Za več informacij pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pokličite na 031 344 707 (Miha), 031 341 270 (David)ABONMAJSKE PREDSTAVE 2017/18


21. oktober 2017 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Jean Anoulih:   DAMSKI  ORKESTER – komedija
Humoristična skupina SMEH pri MG Tržič, režija: Boris Kuburič

V komediji Orkester (1962) francoskega dramatika Jeana Anouilha nastopa šest kapricioznih glasbenic in glasbenik. Med koncertom v zdraviliški kavarni se ob komedijskem dogajanju postopoma izrisuje slika izpraznjenih odnosov in izgubljenega idealizma. Od umetnosti in ustvarjanja je članicam orkestra preostalo zgolj igranje v razvedrilo zdraviliškim gostom, ki jih njihovo umetniško ustvarjanje niti ne zanima, od ljubezni pa propadli zakoni, razočaranja, vdovska osamljenost in bežne romance. Glasbenice se vsaka po svoje spopadajo z zavoženo kariero in čustvenimi težavami. Pri tem so smešne in tragikomične. V tržiški predstavi poleg "dodanega" kavarniškega gosta sodeluje kot igralec/pevec tudiRafko Irgolič, legenda slovenske zabavne glasbe.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18. november 2016  ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Bohuslav Novotny:  DEDEK SE UPRE - komedija
KUD Svoboda Zalog, režija: Jože Valentič

Kaj se zgodi z družinskim življenjem, ko babice ni več? Vnuki odraščajo v težavne najstnike, njihovi starši so prezaposleni in izčrpani, dedek pa mora podpirati vse štiri vogale hiše. Dedek prinesi mi, prosim….dedek, plačaj položnice, dedek, popravi elektriko, dedek, pojdi v trgovino….Kajpada, vse bo uredil naš dobri stari dedek! On ima dovolj časa, saj je vendar v penziji! O tem, da živimo v njihovi hiši, da vozimo njegov avto, da plačujemo stroške tudi z njegovim denarjem, pa se itak nihče več ne sprašuje…Jaka Novak, upokojenec s polno delovno dobo, mora sedaj, ko je ovdovel, delati še v  »drugi izmeni« v dobrobit svoje družine. Sin se je rosno mlad oženil s praznimi žepi, na poti je bil prvi vnuk, kmalu mu je sledil še drugi….le kdo jim ne bi pomagal? In tako je dedkova požrtvovalnost postajala čedalje večja, prerasla je celo v dolžnost. Za sinovo družino gre, mladim je treba zagotoviti svetlo prihodnost! In sedaj, po mnogih letih razdajanja, je dedek pristal na desetem tiru. Nehvaležnost je plačilo sveta, tako nas uči slovenski pregovor. Pa vendar….življenje teče dalje, vračajo pa se tudi nedorečene stvari iz dedkove preteklosti. Nenazadnje jih ima Jaka komaj 61, glavo pa polno iskrivih idej. Bosta sin in snaha končno dojela? »Zdaj smo pa tam!« pravi najmlajša v družini.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16. december  2017 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Janez Koprivec: KIFELJCI komedija
Dramska skupina NEPTUN, režija: Janez Koprivec, Andrej Vajevec

Resna komedija Kifeljci teče v stanovanju prestolnice. Prvo dejanje danes, drugo in tretje pol leta za tem.

Življenje meščanske družine z odraslim edincem in uravnoteženim proračunom se približuje ravnotežju in bi zato znalo postati dolgočasno, če ne bi skozi priprta vrata vstopala nova preizkušnja. Ene oplazi po levi, druge po desni, tretje na počez. Vse teče precej podrejeno temu, kako blizu vrtenja je posameznik. Lahko je modro in racionalno razpravljati o podiranju domov tisoče kilometrov stran, nekoliko težje postane, če je to dom znanca, precej drugače, če se ruši naša streha, naš temelj. Kako v čustveneo napetem trenutku ohraniti mir, kk je potreben za moder odziv, je veliko vprašanje. Eni zmorejo tudi takrat, pri drugih življenje zahteva ogromen napor za majhen učinek, nekateri tega ne zmorejo in se obrnejo stran.

Zgodba Kifeljci je naša. Lahko bo kdaj, ali pa je že, tvoja. Le da takrat ne bo možnosti izbiranjaq vlog. To pa je privilegij igralcev.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20. januar 2018 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Michael Hollinger:   SVETNIKI  -  komedija
Loški oder, režija: Jaša Jamnik

Svetniki - v izvirnem naslovu Incorruptible - imajo za podlago realne dogodke kraje relikvij svetnice sv. Fides oziroma sv. Vere iz samostana v Agenu in s prenosom v samostan Conques, ki velja za eno največjih romarskih središč srednjeveške Francije. Delo se dogaja v 13. stoletju v samostanu v francoskem Priseauxu. Romarji so tedaj množično obiskovali cerkve s svetniki, kjer so darovali kakšen skromen prispevek, v zameno za to pa so pričakovali kakšen majhen čudež. Če čudežev ni bilo, ni bilo romarjev. In če ni bilo romarjev, ni bilo denarja. In če ni denarja se je treba pač malo znajti. Pa magari s prodajo kosti pokojnih okoliških domačinov, ki so jih menihi prodajali kot trupla umrlih svetnikov.

Svetniki so predvsem jedka družbena satira, ki si za osrednjo točko kritike in posmeha izberejo človeški pohlep in vsesplošno gonjo za materialnim. Čeprav postavljena v srednji vek, je igra s tematiziranjem moralnega razkroja izjemno aktualna tu-in-zdaj. Žanrsko jo lahko opredelimo kot črno komedijo z obilico neprizanesljivega, tudi obešenjaškega humorja. Neizprosna komedija, ki pa ni nikoli žaljiva ali vulgarna, se na neposreden način ukvarja s tehtnimi, večnimi, poslednjimi vprašanji in pusti da brez enoznačnega dokončnega odgovora odzvanjajo v optimističnem zaključku

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17. februar 2018 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Ray Cooney:  PLEŠEJO Z D`NARJEM komedija
Gledališka skupina KD DOMOVINA OSP, režija: Edita Franćeškin

Časi so neverjetno težki. Jutra so še vedno pod vtisom tistega, kar smo začudeni in pretreseni doživeli prejšnji dan, a že so tu novi šokantni dogodki, ki nas strašijo, nam jemljejo moč in zaupanje. Smešno je, ko nam nekateri želijo spravljivo poudarjati, kako je treba ohraniti upanje, pa da ni vse slabo, pa da si pomagajmo sami. Vse to tudi drži. Ampak , ko svet nastelje toliko smeti in umazanije, ko si uspemo narediti toliko gorja, ko določeni tipi po vsem svetu sejejo obup in z grozovitimi početji razčlovečujejo človeštvo, si človek vse težje pomaga sam. Smeh je še vedno prvo in učinkovito zdravilo. Že zato, ker s tem pokažemo, da nas ni strah. Ideja za smeh je nocojšna predstava, katere vsebina je morda v neki ugodni klimi tudi recept za splošno ozdravitev, za spremembo v življenju, za mir in uživanje. Sodelovati pa mora že enkrat tudi botra sreča. Če boste imeli srečo, ki vam jo privoščimo iz srca, boste rešeni vsega, od recesije, razkola družbe, grabežljivosti  posameznih prisklednikov, do krutosti vseh v imenu vere. Zadeti morate jackpot ali pa najti kovček, poln denarja. Ne boste sicer popolnoma brez skrbi, a na koncu boste srečni, z novim slogom…razmišljanja (kar sploh ni slabo).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17. marec  2018 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Matej Mijatović:   ZAPORNIK št. 3.2.3. - monokomedija
Domen Valič, režija: Matej Mijatović

Monokomedija Zapornik št. 3.2.3. predstavi Alojzija Šušteršiča, neprilagojenega posameznika, ki za družbo ne mara dosti in ta za njega še manj, kako si življenje zrežira po svoji volji. Pripoved duhovito pelje čez otroštvo, najstniška leta in rano mladost v kateri je deško dvorišče zamenjal s socialnimi uradi, diskoteke in teenajgersko rajanje, pa z zaporom.Tako izoblikuje svojstven čut za pravičnost, ki po potrebi opravičuje sredstva in življenjski moto »Mene, ne bo noben jebal« s katerim se prebija in jadra čez vse mogoče in nemogoče avanture.


Joomla SEF URLs by Artio

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information