KUD Dolomiti Dobrova

Osvobodi svoje srce
Osvobodi svojo glavo
Živi enostavno
Dajaj mnogo
Ne pričakuj preveč

Vroča Novica

KUD Dolomiti Dobrova Vas v sezoni 2018 / 2019 vabi k vpisu v abonmaja. Od oktobra 2018 do marca 2019, se bo v kulturnem domu na Dobrovi zvrstilo pet predstav amaterskih gledališč širom Slovenije ter predstava s profesionalnima igralcema.

Če želite prejemati obvestila in opomnike za predstave, se registrirajte na spodnji povezavi.
>>> Kliknite tukaj <<<

 


 

Več
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
You are here

Vpis za leto 2016/2017

E-pošta natisni PDF
Dragi ljubitelji gledališča,

KUD Dolomiti Dobrova Vas v sezoni 2016 / 2017 vabi k vpisu v gledališke dneve. V letošnji sezoni bo dobrovško gledališče bolj komedijsko obarvano. Od oktobra 2016 do marca 2017, se bo v kulturnem domu na Dobrovi zvrstilo pet predstav amaterskih gledališč širom Slovenije ter predstava s profesionalnim igralcem.

Vpis bo potekal v soboto 17. septembra med 10. in 12. uro v kulturnem domu na Dobrovi ter od 17.30 dalje na dan prve predstave (15. oktober).
(lanskoletni abonenti si lahko zagotovite sedeže17. septembra 2016 med  9. in 10. uro)
Cena je 35 €, kartica je prenosljiva.
Za predstave amaterskih skupin bo cena posamezne vstopnice za izven 9€, za predstavo s profesionalnim igralcem pa 15€.

Vljudno vabljeni!

Za več informacij pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pokličite na 031 344 707 (Miha), 031 341 270 (David)ABONMAJSKE PREDSTAVE 2016/1715. oktober 2016 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
John Patrich:   OPALO IMA VSAKDO RAD – komedija
KD Rudija Jedretiča Ribno, režija: Janez Kristan

Opalo ima vsakdo rad je zgodba, v kateri se ves čas, zaradi človeške plehkosti in na drugi strani naivnosti, prepletata tragedija in komedija. Zgodba se vrti okoli Opale, ljubke samotarke srednjih let, ki živi v majhni hiški na robu komunalne deponije. Postala je strastna zbirateljica vseh mogočih nepomembnih stvari - odpadkov. To zbirko skrbno hrani v svojem malem domu. Izkoriščevalska trojica, ki je  na begu  zaradi prodaje lažnih parfumov, njen dom, ki je pravo nasprotje prijetnih vonjav,  vzame za svoje zatočišče. Gloria, Brad in Sol še globlje zabredejo in v prijazni Opali,  ženici brez potomcev, zavohajo »čisti« zaslužek. Opalo je treba zavarovati in  spraviti s poti.
Za to tragično platjo se  skriva komično ozadje, zato Opala, ki zaradi svoje prirojene napake (šest prstov na nogi), trdneje, kot večina ljudi stoji na Zemlji,  sama lahko piše sporočilo svoje zgodbe:  »Če imaš prijatelje, se ti nič hudega ne more pripetiti in to drži. Bog blagoslovi vse dobre ljudi, pa slabe tudi!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

19. november 2016  ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Branislav Nušič:   POKOJNIK -  komedija
Gledališko društvo Kontrada Kanal, režija: Peter Harl

V hiši uglednega in premožnega beograjskega arhitekta se zgodi majhna tatvina. Nekdo je vlomil v zaklenjen predalnik arhitektove žene in ukradel njena ljubezenska pisma. Izkaže se, da je tatvino izvršil sam arhitekt, da bi dokazal ženino nezvestobo svojim najboljšim prijateljem. Po tem se odloči, da se bo umaknil v tujino, njegovi najbližji pa ga nato razglasijo za mrtvega. Po treh letih se arhitekt vrne, da bi uredil nerešena vprašanja glede njegovega premoženja in presenečen spozna, da se  kolesje življenja v njegovi odsotnosti ni ustavilo niti za hip.
Nušičeva komedija prikazuje prevaranega človeka v boju proti organizirani skupini »sorodnikov«, ki ima pri tem močne lastne interese. Prikazuje, kako korupcija in nepotizem z roko v roki hodita po poti velikih državnih in osebnih projektov in kako jim pri tem oblast nudi vso potrebno podporo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10. december 2016 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Matjaž Zupančič: GOLI PIANIST – komedija
KUD Janez Jalen Notranje Gorice, režija: Jernej Kobal

Predstavljajte si, da vsi vejo, kje živite. Predstavljajte si, da lahko kadarkoli pridejo na obisk.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kdo ste. Predstavljajte si, da vsi vejo, kaj potrebujete.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kako se morate oblačiti. Predstavljajte si, da vsi vejo, kaj si želite jesti.
Predstavljajte si, da vsi vejo, da ste poročeni, samo vi ne. Predstavljajte si, da vsi vejo, kaj mislte.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kaj vam paše. Predstavljajte si, da vsi vejo, kako razmišljajte.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kaj želite. Predstavljajte si, da vsi vejo vse bolje od vas.
Predstavljajte si, da vsi poznajo vse vaše skrivnosti. Predstavljajte si, da so ti ljudje vaši sosedje!
Predstavljajte si, da si ne predstavljate, ampak je vse to res!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21. januar 2017 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Francis Veber: BUTELJ ZA VEČERJO – komedija     
KUD Valentin Kokalj Visoko,  režija: Kranjec

Kdo je butelj? Kaj sploh pomeni, da si butelj? Kakšna so merila »buteljstva« in kdo o tem sploh odloča? Vse to so vprašanja, ki se prepletajo v družbeni satiri francoskega dramatika, scenarista, filmskega režiserja in producenta Francisa Vebra.

Butelj za večerjo je pravzaprav igra, ki se jo gre moška druščina prijateljev, ko vsakič eden izmed njih na večerjo pripelje človeka, ki naj bi tam izpadel čim večji butelj. Tokrat pride vrsta na Petra Jereba, ki se dogovori z nekim Francijem Potrebuješem za 'buteljsko večerjo', a kaj, ko ga nenadoma stisne v križu. Bo večerja odpadla in bo vsega konec? Ravno nasprotno – komedija se takrat pravzaprav začne. Zapleti si sledijo eden za drugim, liki v predstavi se vse bolj požvižgajo na moralna načela, prešuštvo, korupcija, finančni kriminal so nekaj normalnega, oseba, izbrana za butlja na večerji, pa vse bolj dokazuje, da je njegovo 'buteljstvo' pri razčiščevanju situacij kot naročeno in v tem smislu vselej zelo koristno.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18. februar 2017 ob 19.30
uri v kulturnem domu na Dobrovi
Slawomir Mrožek:   NA ODPRTEM MORJU - komedija
KUD Štefan Kovač Murska Sobota, režija: Martin Luka Škof

V pričujoči enodejanki Mrožek zoperstavi tri protagoniste – brodolomce: Debelega, Srednjega in Malega, ki se znajdejo na splavu nekje na odprtem morju. Ker jim zmanjka hrane, so prisiljeni odločati o tem, koga med njimi bodo pojedli, da bi druga dva preživela. Odločanje poteka, navkljub neizprosni lakoti, groteskno civilizirano, kot da se ljudje tudi v najbolj kriznih okoliščinah še vedno naivno zanašamo na ideje o pravici in svobodi. Kmalu pa se izkaže, da je te možno interpretirati zelo individualno in da bo zmagala tista razlaga, ki sloni na najbolj preračunljivih in demagoških principih.

Komedija brodoloma se danes lahko bere kot metafora za aktualne razmere politične in gospodarske krize, v kateri smo se znašli prebivalci Evrope. Na videz se zdi, kot da je kriza odprla vrata novim konceptom družbe, pravičnim za vse. V resnici pa nam je vsem jasno, kdo bo – ali je že – iz sedanje krize potegnil največ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18. marec 2017 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Feri Lainšček:   GAJAŠ ARESTANT - monodrama
Vlado Novak, režija: Marko Naberšnik

Monodrama je pretresljiva in vznemirljiva gledališka pripoved o zaporniku, ki tudi za rešetkami ostaja zvest svojim načelom, samemu sebi in dogajanju okoli sebe. Pišti Gajaš je bil legendarni avtomehanik, ki je tistega usodnega jutra nameril pištolo v enega svojih tovarišev in pritisnil na petelina. Za svoja dejanja je moral odgovarjati in pristal je v zaporu. Tako je nastala  vznemirljiva in pretresljiva gledališka pripoved o zaporniku, ki je tudi za rešetkami ostal zvest samemu sebi in se ni odrekel svojemu specifičnemu pogledu na svet in dogajanje okoli sebe. Igralec Vlado Novak je v monodrami z naslovom Gajaš, arestant znova ustvaril lik, ki nas nikakor ne pusti ravnodušne. Njegovo svojevrstno pričevanje, ki je prepolno smeha in solz, pa nam navsezadnje spregovori o času, ki ga živimo in o aktualnih  rečeh, ki jih tudi sami doživljamo.
https://www.youtube.com/watch?v=jZdpz648pjw
Joomlart

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information