KUD Dolomiti Dobrova

Osvobodi svoje srce
Osvobodi svojo glavo
Živi enostavno
Dajaj mnogo
Ne pričakuj preveč

Vroča Novica

Če želite prejemati obvestila in opomnike za predstave, se registrirajte na spodnji povezavi.
>>> Kliknite tukaj <<<

 


 

Več
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
You are here

Gledališki dnevi 2012/2013

E-pošta natisni PDF

GLEDALIŠKA SKUPINA, KUD Dolomiti Dobrova

SEZONA 2012/13


Tako kot v preteklih letih, bodo člani Gledališke skupine KUD Dolomiti Dobrova za ljubitelje amaterskega gledališč pripravili abomna s šestimi predstavami.
Pet predstav bodo odigrali člani različnih slovenskih ljubiteljskih gledališč, zadnjo šesto, pa nas bo obiskal profesionalni igralec.
Predstave bodo na sporedu predvidoma vsako tretjo soboto v mesecu, od oktobra do marca.
Spored si lahko ogledate na domači strani društva    http://www.kud-dolomiti.si/

 

Vpis za lanskoletne abonente bo v soboto, 15. septembra 2012, od 9. do 10. ure,

vpis za nove abonente pa v soboto, 15. septembra 2012, od 10. do 12. ure

 

Vpis bo potekal v prostorih kulturnega doma na Dobrovi.
Za več informacij pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali

pokličite na tel. 031/344 707 (Miha Prebil) ali 031/341 270 (David Tehovnik).Predviden spored za sezono 2012/2013

20. oktober 2012 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

Evald Fliser:   KAJ PA LEONARDO - komedija

DPD Svoboda Žiri – dramska sekcija, režija: NADJA STRAJNAR ZADNIK

 

Briljantna komedija »Kaj pa Leonardo« se dogaja na nevrološkem inštitutu. Je material za psihodramo nabito z zlobnim humorjem. Raziskuje naravo identitete in svobode v družbi, ki jo poganja pohlep. Je izredna študija človeka, ki ni v stiku s samim seboj in  ga skuša psihiatrična znanost izkoristiti za svoj eksperimentalni projekt.

17. november 2012  ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

Scarnicci in Tarabusi, prir. M. Starbek:    ČASTNI POVABLJENEC - komedija

KD Jožef Virk DOB, režija: MIHAEL STARBEK

Ugleden gospod – trenutno brez dela, se domisli izboljšati družinski položaj. Da to izpelje, se kar sam povabi na slavnostne sprejeme in poroke. Slavljencem se predstavlja celo kot častni povabljenec. Svoj položaj izkorišča tako, da s sprejemov skrivoma odnaša dobrote  za svojo družino.  Ob pogovoru uglednih slavljencev, se tudi on izkaže s predlogom za ustanovitev dobrodelnega odbora za pomoč revnim. Predlaga se celo za predsednika odbora. Ta status pa je znal izvrstno izkoristiti.

15. december 2012 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

George Bernard Shaw: PIGMALION - komedija

KD Bohinjska Bela – gledališče Belansko, režija: BERNARDA GAŠPERŠIČ

Osrednja junakinja prodajalka rož, Liza Doolittle, ki jo profesor Higgins v nekaj mesecih nauči pravilne izgovorjave, da jo zaradi stave, lahko predstavi v visoki družbi kot enako med enakimi. Med najbolj zabavnimi so scene, v katerih nastopa Lizin oče, ki se s Higginsovo pomočjo prelevi iz družbenega nezadovoljneža, smetarja, v častivrednega meščana. Medtem, ko profesor Higgins spočetka tiranizira Lizo, sta ob koncu njuni vlogi zamenjani.

Dramatik George Bernarda Shaw  se je v tej komediji ponorčeval iz predsodka, ki je vladal in po svoje še vedno vlada v Angliji, da je kultivirana izgovorjava znak pripadnosti visokemu družbenemu razredu, kar praktično pomeni, da je s tem že določena človekova usoda, njegova moralna in drugačna vrednost.

19. januar 2013 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

John M. Synge:       VRAŽJI FANT Z ZAHODNE STRANI – tragikomična drama

Loški oder Škofja Loka, režija: JAŠA JAMNIK

 

Komedija, groteska, farsa, družbena satira, poetično-realistična igra z absurdnim koncem. Več kot 100 let stara Irska igra, ki je ob prvih uprizoritvah povzročala škandale po vsem svetu, danes ni več šokantna na enak način: vmes se je namreč zgodilo dvajseto stoletje. Je pa zato še bolj aktualna, dobila je nove razsežnosti. Še posebej pri nas, kjer imajo morala, kriminal, mediji, slava in pravica hipno zamenljiva mesta na lestvici vrednot.

 

16. februar 2013 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

BURKA O JEZIČNEM DOHTARJU - komedija

SKD Tabor OPČINE, Italija,  režija:

 

Kaj se je spremenilo v zadnjih petih stoletjih? Nič! Že Burka o jezičnem dohtarju se dogaja v svetu, v katerem trgovci goljufajo in odvetniki lažejo, v katerem sodniki napačno razsojajo.

Burka o jezičnem dohtarju neznanega avtorja iz petnajstega stoletja se je izkazala za hvaležno in aktualno predlogo. Svet, v katerem je vse narobe, v katerem so lažne obljube stvar vsakdanje prakse, da ne rečemo biznisa, v katerem zmagujeta prevara in zgovornost, kjer vsi po malem goljufajo in v katerem sodišča sodijo krivično, je na moč podoben današnjemu, kakor ga lahko spremljamo v udarnih časopisnih rubrikah. Le konec je za malenkost manj usoden, saj izgubijo le tisti, ki imajo vsega dovolj, zmaga pa stanju sveta prilagojena prevrtljiva in iznajdljiva zdrava, ne pa nujno tudi poštena pamet.

16. marec 2013  ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

Gregor Čušin: JANEZ BREZ GLAVE – monokomedija

režija: GREGOR ČUŠIN

Janez velja za preroka na prehodu med staro in novo zavezo, za neposrednega Kristusovega predhodnika. Z Janezom tako spregovorim o aktualnih temah. Se pravi ideja o telesnosti je dala glavno osebo predstave, ta oseba pa je ponudila drugi del predstave, se pravi analizo časa in prostora, kjer živimo – z glavo ali brez nje. Janez je ostal brez glave, ker je govoril resnico …  Janez je dobesedno izgubil glavo zaradi Kristusa, zaradi resnice, zaradi svojega odnosa do spolnosti, zaradi teologije telesa torej: Heroda je obtožil koruzništva, prešuštva, kar v naših časih sploh ne velja več za greh, prej je to družbena norma. Glede na to, da  Slovenci veljamo za »Janeze«, pa ima lahko naslov tudi dvoumno razlago …

Joomlart

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information