Veter v vejah sasafrasa

natisni

Ponovitev predstave to soboto 20.4.2013  ob  20. uri. v kulturni dvorani na Dobrovi.


VETER V VEJAH SASAFRASA:
navdih za parodijo na vestrn, ki sicer velja za klasiko gledališča absurda, je de Obaldia dobil ob branju romana J. F. Cooperja. Pomemben simbol igre je sasafras - mogočno domorodno ameriško drevo z močnimi koreninam, ki se deli na moške in ženske predstavnike in preživi tudi v najbolj nemogočih razmerah. Njegovi listi se na jesen obarvajo rdeče in dišijo po pivu iz sasafrasovih korenin. Komedija govori o belih priseljencih, katerih življenja in dom v Kentuckyju ogrožajo Indijanci. Priljubljeno delo o dramatični noči, ki jo doživi družina Rockfeller na samotnem ranču sredi ameriškega zahoda, je ironična pripoved o razmerju med Indijanci in kavboji. Pod plaščem igrivega humorja skriva tudi večje resnice o medčloveških odnosih, dobroti in krivicah, kot tudi o predsodkih, ki jih vse do danes nismo izkoreninili.

Primite soseda za roko - streljanje se bo začelo!

saasafras_plakat_dobrova

 

RENE DE OBALDIA (1918):
v Hong Kongu rojen francoski dramatik in pesnik je odraščal in študiral v Parizu. Leta 1940 se pridruži francoski vojski, a ga kmalu zajamejo Nemci in pošljejo v delovno taborišče, kjer tudi v najhujših trenutkih ohrani poseben smisel za humor. Na svobodo ponovno stopi leta 1944.
De Obaldiova kariera se začne strmo vzpenjati leta 1960, ko Jacques Vilar postavi na oder Narodnega gledališča Populaire njegovo igro "Génousie". Sledi komedija "Le Satyre de la Villette", ki ga postavi ob bok velikih Jacquesa Audibertija, Ionesca in Becketta. Že več kot 50 let je najbolj upodabljan francoski dramatik, njegova dela so prevedena v 28 jezikov.
Kritiki občudujejo enostaven slog de Obaldiovih dram, ki se dogajajo v sodobnem času in na komičen način zadevajo sodobne teme.

================================================

VSTOPNICE bodo naprodaj uro pred predstavo v predverju Kulturnega doma Dobrova.

INFORMACIJE IN REZERVACIJA VSTOPNIC na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na gsm: 031 344 707 (Miha) ali 031 341 270 (David).

SE VIDIMO NA DOBROVI!

 

Joomla SEF URLs by Artio

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information