Uspešno leto gledališke skupine KUD Dolomiti Dobrova

natisni

Dobrova - Bliža se konec leta in čas, ko se tudi člani gledališke skupine KUD Dolomiti Dobrova oziramo nazaj, na prehojeno pot v letu 2008. Lahko rečemo, da smo letos nanizali kar nekaj uspehov.

Zadnjo soboto v februarju, 23.02.2008, smo Vesna Cestnik, Roman Černigoj, Miha Prebil, Urša Remškar, David Tehovnik in Tina Zuljan v režiji Francija Končana v Kulturnem domu na Dobrovi prvič uprizorili komedijo izraelskega dramatika Ephraima Kishona Poročni list. Komedija prikazuje življenje delavske družine, ki se pripravlja na poroko hčerke edinke. Ajala, hči vodovodnega inštalaterja, se želi poročiti z izbrancem svojega srca. Zaročenec Robert se vedno ravna po navodilih svoje mame. Mladi par se je že prijavil pri rabinu, manjka jima le še nekaj dokumentov. Ker Ajalina starša ne najdeta poročnega lista, se pojavijo številni neljubi zapleti ... S komedijo Poročni list smo se člani gledališke skupine KUD Dolomiti Dobrova uvrstili na regijsko Linhartovo srečanje Osrednje Slovenije, ki je letos potekalo v Cerknici. Vesna Cestnik je za vlogo mame Šifre prejela nagrado za najbolje odigrano glavno žensko vlogo, režiser Franci Končan pa je prejel nagrado za odlično režijo in vodenje igralcev KUD Dolomiti Dobrova.

 

Tu pa se seznam priznanj, ki smo jih prejeli člani gledališke skupine KUD Dolomiti Dobrova, ne konča. Sonja Gruden in Marta Praprotnik sta prav tako v režiji Francija Končana na letošnjih 21. Čufarjevih dnevih (festivalu ljubiteljskih gledališč) na Jesenicah uprizorili dramo Marshe Norman Lahko noč, mama. V drami spremljamo življenje med materjo, vdovo blizu šestdesetih in hčerko štiridesetih let, z možem, ki jo je zapustil in sinom, ki se ji je potepel. Njun odnos je v krizi, izpraznjen, vendar igro odlikujejo močni in z argumenti nabiti dialogi in situacije, ki govorijo o človekovi odgovornosti, pogumu, ljubezni, smislu življenja in smrti. Sonja Gruden je za vlogo hčere Jessie na festivalu prejela še eno pomembno priznanje, plaketo za najboljšo žensko vlogo.

 

Vsa ta priznanja in bučne aplavze po predstavah smo si člani gledališke skupine KUD Dolomiti Dobrova prislužili z zavzetim večmesečnim delom in dokazujejo, da so bili naši cilji pravilno zastavljeni.

 

Poleg tega smo za ljubitelje gledališča tudi v sezoni 2008/09 pripravili abonma s šestimi predstavami (amaterskih) gledališč iz Slovenije in tujine. Tudi letos je dvorana v Kulturnem domu na Dobrovi skoraj razprodana, a se vedno najdejo prosti sedeži tudi za izven. Tako vas vabimo, da se nam v soboto, 17. januarja 2009, ob 19.30h pridružite na predstavi gledališke skupine KD Priniče, ki bo v režiji Petra Militarova uprizorila komedijo Branislava Nušiča Vse za oblast. Za podrobnejše informacije pišite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

Ob iztekajočem se letu vsem ljubiteljem gledališča želimo vesele božične praznike in vse dobro v letu, ki prihaja.

 

Urša Remškar

Joomla SEF URLs by Artio

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information