KUD Dolomiti Dobrova

Osvobodi svoje srce
Osvobodi svojo glavo
Živi enostavno
Dajaj mnogo
Ne pričakuj preveč

Vroča Novica

KUD Dolomiti Dobrova Vas v sezoni 2018 / 2019 vabi k vpisu v abonmaja. Od oktobra 2018 do marca 2019, se bo v kulturnem domu na Dobrovi zvrstilo pet predstav amaterskih gledališč širom Slovenije ter predstava s profesionalnima igralcema.

Če želite prejemati obvestila in opomnike za predstave, se registrirajte na spodnji povezavi.
>>> Kliknite tukaj <<<

 


 

Več
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
You are here

Premiera ČRNA KOMEDIJA

E-pošta natisni PDF

Dobrova, 16. maj 2010 - Gledališka skupina KUD Dolomiti Dobrova je zadnjo aprilsko soboto, 24.04.2008, v Kulturnem domu na Dobrovi prvič uprizorila Črno komedijo angleškega dramatika Petra Shafferja.
Od prve vaje oktobra 2009, ko smo se "amaterci" Vesna Cestnik Tehovnik, Roman Černigoj, Uroš Kristan, Miha Prebil, Urša Remškar, David Tehovnik, Matevž Tehovnik in Tina Zuljan pod vodstvom režiserja Francija Končana ponovno zbrali v Gasilskem domu Brezje, pa vse do bučnega aplavza ob koncu premiere je bilo potrebnih več kot 40 vaj ter neštete ure samostojnega učenja in priprav na vaje. Naša srečanja dvakrat do trikrat tedensko, ki so bila delavna, vzgojno-izobraževalna, ustvarjalna, sprostitvena in zabavna, so nas povezala v odlično ekipo že tako dobrih prijateljev.

A to še ni vse - h končni podobi igre so pripomogli še mnogi drugi. Na vajah nas je iz zadrege reševala šepetalka Nataša Tehovnik. Sceno so po načrtih Francija Končana in Davida Tehovnika izdelali Slavko in Miha Prebil, David in Miro Tehovnik, Tina Zuljan in Uroš Kristan. Pri izbiri kostumov in maske nam je pomagala Gordana Schmidt. Da smo lahko igrali v popolni temi in soju odrskih luči, je poskrbel Robert Rupnik. Za pomoč se zahvaljujemo tudi PGD Brezje in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k našemu gledališkemu poustvarjanju.

Gledalci so bili nad premiero navdušeni. Glasen smeh med igro, aplavz ob koncu igre ter čestitke in izrazi navdušenja publike po igri smo si člani skupine prislužili z zavzetim delom in so bili največja nagrada za naš večmesečni trud. Godi pa nam tudi ocena območnega selektorja Javnega sklada za kulturno dejavnost RS, ki je sedel med občinstvom in po premieri napisal sledeče: "Tokratna interpretacija Shafferjeve Črne komedije ponuja predvsem presenetljivo dobro igralsko izvedbo. Vsekakor pa gre za polnokrvno uprizoritev, ki v povsem ljubiteljskih kontekstih dokazuje, kako pomemben je pristop h komedijski formi in kako lahko tudi komedija polno deluje z vsemi dramskimi prvinami." S to utemeljitvijo je selektor našo Črno komedijo uvrstil v izjemno močno konkurenco polprofesionalnih gledališč tekmovalnega dela regijskega izbora za 49. Linhartovo srečanje. Naš uspeh na državnem tekmovanju amaterskih skupin bo znan najkasneje jeseni, ko bodo razglasili najboljše igralce in predstave 49. Linhartovega srečanja.

Več informacij je na voljo na e-naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Urša Remškar, FOTO: Anže Krže

 

 

Joomlart

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information