KUD Dolomiti Dobrova

Osvobodi svoje srce
Osvobodi svojo glavo
Živi enostavno
Dajaj mnogo
Ne pričakuj preveč

Vroča Novica

valic

 


 

Več
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
 • KUD Dolomiti Dobrova
You are here

Veter v vejah sasafrasa

E-pošta natisni PDF

Ponovitev predstave to soboto 20.4.2013  ob  20. uri. v kulturni dvorani na Dobrovi.


VETER V VEJAH SASAFRASA:
navdih za parodijo na vestrn, ki sicer velja za klasiko gledališča absurda, je de Obaldia dobil ob branju romana J. F. Cooperja. Pomemben simbol igre je sasafras - mogočno domorodno ameriško drevo z močnimi koreninam, ki se deli na moške in ženske predstavnike in preživi tudi v najbolj nemogočih razmerah. Njegovi listi se na jesen obarvajo rdeče in dišijo po pivu iz sasafrasovih korenin. Komedija govori o belih priseljencih, katerih življenja in dom v Kentuckyju ogrožajo Indijanci. Priljubljeno delo o dramatični noči, ki jo doživi družina Rockfeller na samotnem ranču sredi ameriškega zahoda, je ironična pripoved o razmerju med Indijanci in kavboji. Pod plaščem igrivega humorja skriva tudi večje resnice o medčloveških odnosih, dobroti in krivicah, kot tudi o predsodkih, ki jih vse do danes nismo izkoreninili.

Primite soseda za roko - streljanje se bo začelo!

saasafras_plakat_dobrova

Več ...

Premiera gledališke skupine

E-pošta natisni PDF

V soboto 25.febraurja 2012 ob 19:30 vljudno vabljeni na ogled dveh enodejank v izvedbi gledališke skupine KUD Dolomiti Dobrova.

Karl Valentin: Obisk v gledališču  ter  Robert Anderson: Veš, da te ne slišim, če teče voda

Vljudno vabljeni !

predstava_2012

Več ...

Harvey - Komedija

E-pošta natisni PDF

21. januarja 2012 ob 19:30 se nam bo s komedijo Harvey v režiji Matije Milčinskega predstavila gledališka skupina Loški oder Škofja Loka.

MARY COYLE CHASE (1906-1981):
ameriška novinarka in pisateljica se je rodila v mestu Denver v ameriški zvezni državi Colorado in tam živela vse svoje življenje. Odraščala je v revni delavski četrti Denverja, kjer so živeli predvsem irski katoliki. Velik pečat so na Mary pustili njena mati in štirje strici, ki so ji predali znanje irske mitologije, ter njen brat, ki jo je "okužil" z njegovim močnim smislom za humor in je kasneje postal cirkuški klovn. V svoji bogati karieri je prejela številne nagrade, leta 1945 tudi Pulitzerjevo nagrado za dramo. Napisala je 2 otroški noveli, 14 oderskih del, med njimi tudi komedijo Harvey ...

HARVEY:
Komedija Harvey je bila na Broadwayu prvič uprizorjena leta 1944 in doživela 1775 ponovitev z Jamesom Stewartom v glavni vlogi. V Sloveniji so Harveya igrali trikrat - 1954. leta v Mestnem gledališču ljubljanskem (glavno vlogo je igral Frane Milčinski - Ježek) in v Stalnem slovenskem gledališču v Trstu, leta 1996 pa ga je Vida Ognjenović režirala v Primorskem dramskem gledališču v Novi Gorici. Na Loškem odru so se za uprizoritev Harveya odločili predvsem zaradi jubilanta Matjaža Eržena, saj se zdi, da je glavna vloga kot napisana nalašč zanj.
Skoraj idilično besedilo je imelo kajpada namen odvrniti publiko od razmišljanja o vojni in okrepiti vero v ameriške družinske vrednote. Nenazadnje je v besedilu prisotnega kar precej norčevana iz ameriške profreudevske psihiatrije in njenih psihoanalitčnih konstruktov.
"Harvey" je daleč od lahkotne in tako imenovane komericalne komedije, obravnava motiv človeka, ki se ne podreja splošnim družbenim normam, ampak s svojim nenavadnim prijateljem povzroča osuplost in zmedo, kjerkoli se pojavi. Avtorica si v besedilu krepko privošči psihiatrijo in konec koncev pušča odprto vprašanje, kdo je pravzaprav nor - zdravniki ali zdravljeni, pač po teoriji, da gredo zdravniki med psihiatre zaradi samohospitalizacije ali, kot piše na eni od psihiatričnih klinik: "Večina jih je zunaj." Elwood pisihatru pove: "Štirideset let sem se boril z resničnostjo in danes lahko s ponosom trdim, da sem jo končno premagal." Navsezadnje se bomo tudi mi po končani predstavi morali vprašati, kaj je pravzaprav s tem "prekletim Harvyjem".

Leta 1950 je bil posnet tudi istoimenski film "Harvey";

VSTOPNICE po 8 € bodo naprodaj uro pred predstavo v predverju Kulturnega doma Dobrova.

REZERVACIJA VSTOPNIC na gsm: 031 344 707 (Miha) ali 031 341 270 (David).

INFORMACIJE na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali gsm: 031 344 707 (Miha) ali 031 341 270 (David).

SE VIDIMO NA DOBROVI!

Silvestrska sprava

E-pošta natisni PDF

Spoštovani,

tudi decembrska predstava SILVESTRSKA SPRAVA je prestavljena s sobote, 10. decembra 2011, ob 19.30. uri, na petek, 9. decembra 2011, ob 20. uri. Prosimo vas, da sporočite novico vsem, ki tega sporočila ne berejo.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Gledališka skupina KUD Dolomiti Dobrova

Premiera ČRNA KOMEDIJA

E-pošta natisni PDF

Dobrova, 16. maj 2010 - Gledališka skupina KUD Dolomiti Dobrova je zadnjo aprilsko soboto, 24.04.2008, v Kulturnem domu na Dobrovi prvič uprizorila Črno komedijo angleškega dramatika Petra Shafferja.

Več ...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Joomlart

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information